Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Titelrol 'Josephine Baker' voor Carolina Dijkhuizen

Shownieuws

Carolina Dijkhuizen speelt de rol van Josephine Baker in de gelijknamige musical. De musical gaat in 2010 in première en wordt geproduceerd door Mark Vijn.

Carolina Dijkhuizen speelt de rol van Josephine Baker in de gelijknamige musical. De Nederlandse musical, die in 2010 in première gaat, wordt geproduceerd door Mark Vijn. "Ik vind het zo'n grote eer dat hij mij hiervoor heeft gevraagd", vertelt de actrice aan Novum Nieuws. De theaterproducent bracht eerder de 'Winx club theatertour' en 'Anatevka' op de planken. Wie verder in 'Josephine Baker' spelen, is nog niet bekend.

Dijkhuizen, onder meer bekend van de musicals 'The lion king' en 'Bubbling brown sugar', is een groot fan van Baker, die begin jaren twintig furore maakte op Broadway. De Amerikaans-Franse danseres stond bekend om haar bananenrokje.

"'Bubbling brown sugar' was ook deels geïnspireerd op Josephine Baker", vertelt de musicalster. "Voor die show had ik al eens gegoogeld op Josephine Baker en mij in haar verdiept. Toen Mark Vijn mij vroeg voor de hoofdrol stond ik met mijn mond vol tanden."

"Mijn moeder schrok in eerste instantie toen ik haar vertelde over de rol", lacht de 28-jarige Dijkhuizen, die momenteel bezig is met de opnamen van de Nederlandse horrorfilm 'Eddie the movie'. "Ze is een beetje bang voor de scènes in het beroemde bananenrokje. Ongetwijfeld zullen die in de voorstelling zitten."

Begin dit jaar kroop collega Ruth Jacott in de huid van Billie Holiday in de gelijknamige musical. "Ik vind dat de lat heel erg hoog moet liggen, zeker gezien de geweldige prestatie van Ruth Jacott in 'Billie Holiday'", zegt Dijkhuizen. "Het is makkelijker om iemand te spelen die niet bestaat, dan zo'n icoon als Josephine Baker."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen