Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Humanitaire prijs voor Natalie Portman

Shownieuws

Natalie Portman heeft een humanitaire prijs gekregen op het filmfestival van Venetië. De actrice kreeg de prijs voor haar inzet voor een stichting in Tanzania.

Natalie Portman heeft zondag op het filmfestival van Venetië een humanitaire prijs gekregen. De 27-jarige actrice kreeg de Movie for Humanity Award onder meer voor haar inzet voor een stichting die jonge vrouwen in Tanzania mogelijkheden biedt op het gebied van onderwijs en werk. Dat meldt BBC News. De prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt.

De actrice, die als jonge tiener doorbrak met haar rol in de thriller 'Léon', is in de Italiaanse stad ter promotie van haar regiedebuut 'Eve'. De korte film wordt op het festival buiten de competitie om vertoond. Portman speelde de afgelopen jaren in films als 'My blueberry nights' en 'The other Boleyn girl'.

Woensdag ging de 65e editie van het filmfestival van Venetië van start met de première van 'Burn after reading' van de Amerikaanse gebroeders Coen. Het festival loopt nog tot en met zaterdag. Dan wordt ook bekend welke film aan de haal gaat met de Gouden Leeuw, de belangrijkste prijs van het festijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen