Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The Dark Knight' brengt half miljard dollar op

Shownieuws

'The Dark Knight' heeft zondag in de Verenigde Staten de grens van vijfhonderd miljoen dollar omzet behaald. De Batman-film deed daar ruim zes weken over.

(Novum/AP) - 'The Dark Knight' heeft zondag in de Verenigde Staten de grens van vijfhonderd miljoen dollar omzet behaald. Dat heeft distributeur Warner Bros bekendgemaakt. De Batman-film deed er ruim zes weken over om de mijlpaal te bereiken.

De uit 1997 afkomstige kaskraker 'Titanic', die nog steeds boven aan de lijst van meest opbrengende films aller tijden staat, deed er ruim drie maanden over om een half miljard dollar binnen te halen. Dan Fellman, hoofd van Warner Bros, denkt niet dat 'The Dark Knight' net als 'Titanic' zeshonderd miljoen dollar kan omzetten. Hij verwacht dat de film, met Christian Bale en wijlen Heath Ledger in de hoofdrol, zal eindigen rond de grens van 530 miljoen dollar.

'The Dark Knight' had vergeleken met 'Titanic' minder bioscoopbezoekers nodig om de grens van een half miljard te doorbreken. Dat komt doordat de entreeprijzen in vergelijking met tien jaar geleden enorm zijn gestegen. Om hetzelfde bezoekersaantal te bereiken als de film met Leonardo DiCaprio moet de Batman-film van Christopher Nolan een bedrag van negenhonderd miljoen dollar binnenhalen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen