Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nazomerzon houdt bezoekers op Uitmarkt

Shownieuws

Het mooie weer heeft er dit weekeinde mede voor gezorgd dat de 31e editie van de Uitmarkt een groot succes was. Dat vindt de manager van het cultuurfestival.

Het mooie weer heeft er dit weekeinde mede voor gezorgd dat de 31e editie van de Uitmarkt een groot succes was. Dat zegt de manager van het Amsterdamse cultuurfestival zondagavond kort voor het aflopen van de Uitmarkt. Hij denkt dat er meer bezoekers zijn gekomen dan het geraamde aantal van vijfhonderdduizend. "Het was zeker drukker dan vorig jaar."

Het traditionele inluiden van het culturele seizoen is uiterst succesvol verlopen, vindt manager Roeland Dekkers. Het festival vond voor de tweede keer plaats in het Oostelijk Havengebied. Dit jaar was in tegenstelling tot de vorige editie met de kop van Java-eiland een 'hart van het festival' gekozen, en dit pakte volgens Dekkers goed uit. "Het werkte heel goed. Vorig jaar was alles veel uitgestrekter."

Het zonnetje maakte dat de cultuurliefhebbers langer bleven hangen, denkt de manager. "Het weer kon niet beter. We hebben echt een heel tevreden gevoel. Het was een enorm feestelijke Uitmarkt."

Naast nieuwe culturele voorstellingen was er zondagmiddag ook plaats voor een ander geluid. Kunstenaars en cultuurinstellingen pleitten in Paradiso in een debat met minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA) voor meer geld voor kunst en cultuur.

In totaal hebben vrijdag, zaterdag en zondag zo'n tweeduizend artiesten opgetreden. Zondagavond vinden nog enkele optredens plaats, waaronder de Musical Sing-a-long. Daarin worden nieuwe musicals aan het publiek voorgesteld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen