Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Racoon aangenaam verrast door Jan Smit en vrienden

Shownieuws

De bandleden van Racoon hebben genoten van hun bezoek aan Jan Smit in Spanje voor het programma De Zomer Voorbij. Vooraf waren ze huiverig voor het bezoek.

De bandleden van Racoon wisten niet zo goed wat ze moesten verwachten van hun deelname aan het programma De Zomer Voorbij van Jan Smit. Dat vertelden ze aan Novum Nieuws in Spanje, waar de band een dag te gast was bij de tournee die Smit, Nick & Simon en de 3js deze maand hielden aan de Costa Brava. "Toen we gevraagd werden dachten we: moeten we dit wel doen? Is dit wijsheid?", bekende zanger Bart van der Weide.

De twijfel bestond vooral omdat de Engelstalige pop/rockmuziek van de Zeeuwse band weinig overeenkomsten heeft met het Nederlandstalige genre van Jan Smit en zijn Volendamse muzikale vrienden. Toch bleken er meer overeenkomsten tussen de muzikanten te zijn dan ze aanvankelijk dachten. "Ons motto is een beetje: respecteer jezelf en anderen en veel lachen. En gelukkig geldt dat ook voor Jan en de jongens. Het is me alles meegevallen. Sterker nog, ik vind het erg gezellig en leuk", verklaarde Van der Weide.

De optredens van Jan Smit, Nick & Simon en de 3js op Spaanse campings en hun verblijf op een luxe zeiljacht tijdens die tournee is door camera's geregistreerd voor het tweede seizoen van De Zomer Voorbij. Voor elke aflevering reisde een andere gast af naar Spanje. Naast Racoon waren dat dit jaar onder anderen Giel Beelen, Frans Bauer en Filemon Wesselink. Het programma wordt vanaf zondag wekelijks uitgezonden bij de Tros.

Smit vertelde dat hij de mannen van Racoon heeft uitgenodigd voor het programma omdat het 'een langdurige wens' van hem was om met de band te spelen. "Zij kunnen alles. En wat Bart ook met zijn stem kan, is een feest." Ook de 3js waren al langer fan van de Zeeuwse band. "We hebben alle drie denk ik wel bewondering voor Racoon", zei zanger Jan Dulles van het trio. "Die jongens ademen muziek, die doen alles echt alleen maar voor de muziek. Het zijn gewoon echte rasmuzikanten. Dat is mooi."

Op hun beurt zijn de mannen van Racoon iets minder fan van de muziek van hun nieuwe vrienden. "Ik kende hun muziek niet en het is ook niet mijn stijl", bekende Van der Weide. "Het is niet mijn smaak. Maar het zijn wel heel aardige jongens. We hebben hier in Spanje een supertijd, het is hartstikke gezellig. Maar het is niet ons ding."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen