Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zieke Amy Winehouse zegt optreden af

Shownieuws

Amy Winehouse heeft haar Franse fans laten zitten. De 24-jarige Britse zangeres zou vrijdag optreden in Parijs, maar moest wegens ziekte verstek laten gaan.

(Novum/AP) - Amy Winehouse heeft haar Franse fans laten zitten. De Britse zangeres zou vrijdag het Rock En Seine-festival in Parijs opluisteren, maar moest wegens ziekte verstek laten gaan. Dat heeft haar woordvoerder bekendgemaakt.

De geplaagde souldiva hoefde niet in het ziekenhuis te worden opgenomen, maar is thuis. De woordvoerder wilde geen details geven over wat Winehouse mankeert. Volgend weekeinde moet Winehouse weer optreden tijdens een Brits festival. Volgens haar vader Mitch neemt Amy na dat optreden een periode vrijaf om zich volledig op haar herstel te kunnen richten.

De muzikale successen van Winehouse worden overschaduwd door haar roerige privéleven en publieke worstelingen met alcohol en drugs. In juni werd de zangeres opgenomen in een afkickkliniek nadat ze thuis was ingestort. Haar vader meldde toen dat zij beginnend longemfyseem had als gevolg van roken en crackgebruik. Vorige maand bracht ze ook een nacht door in een Londens ziekenhuis, toen ze thuis onwel was geworden.

Haar echtgenoot Blake Fielder-Civil werd vorige maand tot 27 maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens mishandeling en belemmering van de rechtsgang. Hij heeft bekend in 2006 een pubmanager te hebben geslagen en hem vervolgens tweehonderdduizend pond te hebben aangeboden om geen aanklacht in te dienen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen