Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Swingende start voor Amsterdamse Uitmarkt

Shownieuws

Met optredens van Alain Clark en De Jeugd van Tegenwoordig gaat de Uitmarkt vrijdagavond muzikaal van start. "We gaan swingend het nieuwe seizoen in."

Met optredens van Alain Clark en De Jeugd van Tegenwoordig gaat de Uitmarkt vrijdagavond muzikaal van start. "Het moet staan als een huis", vertelt Roeland Dekkers, manager van het Amsterdamse cultuurfestival. "We gaan swingend het nieuwe seizoen in."

Ook Mike Boddé en Thomas van Luyn, bekend van De Mike & Thomas Show, staan op het podium op het Java-eiland. Alle artiesten worden vrijdag instrumentaal begeleid door het New Cool Collective. Cabaretier Dolf Jansen praat de avond, die om 20.50 uur begint, aan elkaar.

De muzikale avond vormt de aftrap voor twee dagen cultureel vermaak, waarmee traditioneel het nieuwe culturele seizoen wordt ingeluid. Net als vorig jaar vindt de Uitmarkt plaats in het Oostelijk Havengebied, waar vrijdag, zaterdag en zondag vierhonderd optredens plaatsvinden, van meer dan tweeduizend artiesten. Naar verwachting bezoeken zo'n vijfhonderdduizend mensen het festival.

In onder meer het Muziekgebouw aan 't IJ, de Theater Fabriek en diverse openluchtpodia vinden gratis concerten en theater- en dansvoorstellingen plaats. Onder meer Het Nationale Ballet, Dansgroep Krisztina de Châtel en popgroep Moke laten zich van hun beste kant zien.

Ook rondom het Leidseplein is veel te beleven. In de Stadsschouwburg speelt Toneelgroep Amsterdam scènes uit oude en nieuwe voorstellingen. In de Melkweg is Het Zuidelijk Toneel van de partij.

Zondagavond wordt de Uitmarkt afgesloten met de zogenoemde Musical Sing-a-long, waarbij nieuwe musicals aan het publiek worden voorgesteld. Zo worden nummers ten gehore gebracht uit producties als 'Sunset boulevard' en 'Anatevka'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen