Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit en vrienden genoten van luxe op boot

Shownieuws

Jan Smit, Nick & Simon en de 3js genoten van de luxe boot waarmee ze voor De Zomer Voorbij langs de Spaanse kust reisden. Vorig jaar reisden ze nog per bus.

Jan Smit, Nick & Simon en de 3js hebben genoten van de ruimte op de boot waarmee ze voor het tweede seizoen van De Zomer Voorbij langs de Spaanse kust reisden. Dat vertelden de artiesten in Spanje aan Novum Nieuws. Vergeleken met de bus waarmee ze vorige zomer een vergelijkbare trip maakten, is de boot volgens Simon Keizer 'pure luxe'.

Ook Jan Smit genoot van het luxe zeiljacht dat de Volendammers tien dagen lang hun thuis mochten noemen. "Vorig jaar lagen we echt met twintig man te ronken in die bus. Je kon geen kant op, het stonk. En nu heb je met zijn tweeën een eigen kajuit. Ik slaap met Simon op een kamer, dat is prima. We hebben een eigen douche en een eigen badmeubel. Dat is wel stukken beter dan die vieze bus."

Voor De Zomer Voorbij gaven de muzikale vrienden deze maand enkele optredens op campings aan de Costa Brava. Voor elk concert werden ook gasten uitgenodigd, zoals Frans Bauer, Giel Beelen en de Zeeuwse band Racoon. De registratie van deze concerten en het verblijf in Spanje wordt vanaf zondag wekelijks uitgezonden bij de Tros.

Zanger Jan Dulles van de 3js vindt het maken van het programma 'verschrikkelijk leuk om te doen'. "We zien dit toch wel als een soort vakantie. De dingen die we hier doen zijn leuke dingen, ook de optredens. Dus daar word je niet moe van."

Toch is het nog wel hard aanpoten onder de Spaanse zon. "Het is wel een soort vakantie maar we zijn wel de hele dag bezig", legt Jan Smit uit. "Je moet natuurlijk ook een programma maken. Maar we hebben voornamelijk lol. We hebben gisteren gekart, we gaan paintballen en heel veel varen natuurlijk ook."

Nick Schilder benadrukt ook dat er ondanks 'de vakantieachtige entourage' wel gewoon wordt gewerkt. "Je wordt 's ochtends gewekt door een camera en vervolgens word je gevolgd als je zit te ontbijten. Kijk: de opnamen zijn wel spontaan, maar er worden wel dingen ondernomen. Want als je op een strand blijft liggen tien dagen lang, kun je geen tien afleveringen maken. Uiteindelijk ben je wel gewoon vijftien uur per dag aan het draaien."

Tien dagen met elkaar op een boot doorbrengen zorgt voor de artiesten niet voor irritaties of ruzie. "Vooral nu we iets meer privacy hebben dan in de bus, gaat het hartstikke goed", vindt Simon. "Daarbij komt dat wij als harde kern, de 3js, Jan Smit en wij, één grote vriendengroep zijn." Gitarist Jaap Kwakman van de 3js vindt ook dat het heel goed gaat samen. "We zitten elke avond tot in de late uurtjes met zijn allen op het dek gezellig aan het bier. En dan hebben we verhalen te over. Dus wat dat betreft groeien we denk ik alleen maar dichter naar elkaar toe."

"Het is zelfs een beetje zo dat onze vriendinnen het niet leuk vinden dat wij het zo leuk hebben met z'n allen", verklapt Jan Dulles. "Maar ze kunnen niets zeggen, want we gaan niet vreemd en er zijn geen andere meiden op de boot. Dus ze kunnen er niets van zeggen en dat knaagt natuurlijk helemaal."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen