Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dj Isis gaat op experimentele toer

Shownieuws

Dj Isis heeft 5 nieuwe nummers gemaakt met experimenteel kunstenaar Piet Jan Blauw. Het eerste nummer, genaamd 'Eenhoorn', is vanaf maandag te downloaden.

Dj Isis heeft 5 nieuwe nummers gemaakt met experimenteel kunstenaar Piet Jan Blauw. "De nummers zijn een mengeling van dancemuziek, percussie en klanken van zelfgemaakte instrumenten van Piet Jan", vertelt de dj aan Novum Nieuws.

Het eerste nummer van de reeks, genaamd 'Eenhoorn', is vanaf maandag te downloaden. Isis brengt de nummers uit onder haar eigen platenlabel All is One Records.

Tijdens de live-optredens van Isis en Blauw op diverse grote dance-evenementen maakt het duo gebruik van een ingewikkelde opstelling met een draagbare synthesizer en door Blauw ontworpen instrumenten die reageren op beweging. "Het is voor ons beiden een heel nieuwe manier van muziek maken", zegt de 33-jarige dj.

Isis heeft vooralsnog geen plannen voor een verdere samenwerking met de kunstenaar. "We hebben heel uiteenlopende carrières. We zullen nog wel samen live optreden, maar we hebben geen plannen om nog een keer in de studio aan de slag te gaan."

Naast haar werk als dj brengt Isis diverse goede doelen onder de aandacht, waaronder oneMen, Bomen Over Leven en Plan Nederland. "Op Festival Mundial heb ik meegewerkt aan het project Because I'm a Girl", vertelt de dj. Dit project van Plan Nederland moet de levenssituatie van meisjes in ontwikkelingslanden verbeteren. "Tijdens de reizen die ik de afgelopen zestien jaar heb gemaakt voor mijn optredens, heb ik kunnen zien hoe vrouwen in andere landen behandeld worden. Mede daardoor besef ik hoe goed wij het hier in Nederland als vrouw hebben."

Isis is door de organisatie van Because I'm a Girl benaderd om dit jaar voor het project naar India te gaan. "Waarschijnlijk kan die reis helaas niet doorgaan, want een weekje India in het hoogseizoen van alle festivals is moeilijk in te plannen." Wel wil de artieste op andere wijze haar verdere medewerking aan de campagne verlenen.

Isis is eind oktober een van de dj's die op het Amsterdam Dance Event draaien en zal op 1 november in het Amsterdamse museum Nemo optreden tijdens de Museumnacht. De dj sluit het jaar af op het Westergasterrein in Amsterdam. "Tijdens nieuwjaarsnacht organiseren we vanuit All is One net als vorig jaar het evenement Amsterdams Glorie", vertelt Isis. Daar zullen ongeveer dertig dj's en live-acts optreden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen