Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprichter Kingston Trio overleden

Shownieuws

De Amerikaanse folkmuzikant Nick Reynolds is woensdag in een ziekenhuis in San Diego overleden. De medeoprichter van het Kingston Trio is 75 geworden.

(Novum/AP) - De Amerikaanse folkmuzikant Nick Reynolds is woensdag in een ziekenhuis in San Diego overleden. De medeoprichter van het Kingston Trio is 75 geworden.

Reynolds richtte het Kingston Trio in de jaren vijftig op met Bob Shane en Dave Guard. In 1958 scoorde het gezelschap een hit met de negentiende-eeuwse folksong 'Tom Dooley'. De drie mannen wonnen er een Grammy mee, en een jaar later ook met hun album 'The Kingston Trio At Large'. Met hun muziek maakten zij de weg vrij voor artiesten als Bob Dylan en Joan Baez.

Na het vertrek van Guard in 1961 sloot John Stewart zich bij het folktrio aan. Stewart overleed jongstleden januari, eveneens in San Diego.

Reynolds verliet het Kingston Trio in 1967. Hij hield zich niet meer beroepsmatig met muziek bezig tot hij in de jaren tachtig weer een plaat opnam met Stewart. In 1991 sloot hij zich bij Shane aan in een nieuwe versie van het trio. In 2003 nam hij definitief afscheid van de groep.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen