Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Otazu interviewt topontwerper Karl Lagerfeld

Shownieuws

Voor Rodrigo Otazu is een jeugddroom uitgekomen. De van oorsprong Argentijnse juwelenontwerper mocht woensdag in Parijs topdesigner Karl Lagerfeld interviewen.

Voor Rodrigo Otazu is een jeugddroom uitgekomen. De van oorsprong Argentijnse juwelenontwerper mocht woensdagavond in Parijs topdesigner Karl Lagerfeld interviewen. "Het was ongelooflijk. Het gesprek oversteeg mijn verwachtingen", vertelt hij aan Novum Nieuws. "Het mooie was ook dat hij er de tijd voor nam, ondanks dat hij het heel druk had."

De sieradenontwerper, wiens extravagante en kleurrijke sieraden door internationale sterren worden gedragen, vertelt dat hij heel zenuwachtig was voor het interview. "Ik trilde over mijn hele lichaam', lacht hij. "Maar de zenuwen gingen weg tijdens het gesprek. Het was ongelooflijk dat ik gewoon met Karl Lagerfeld kon praten. Dat ik hem alle vragen kon stellen die ik al zo lang in mijn hoofd had."

Otazu vertelt de 75-jarige Lagerfeld, die aan het hoofd staat van de modehuizen Chanel en Fendi en ook nog een eigen lijn heeft, vooral te bewonderen om 'zijn persoonlijkheid'. "En hij is heel innovatief. Hij komt elke keer weer met iets nieuws", vindt hij. "Hij is direct en veelzijdig en spreekt een heel divers publiek aan. Hij is een voorloper, en hij werkt gewoon nog steeds op zijn leeftijd. Ik vind hem echt de beste ontwerper ooit."

Lagerfeld was op zijn beurt ook onder de indruk van de ontwerpkwaliteiten van Otazu, die hij voor het gesprek niet kende. De in Nederland woonachtige sieradenontwerper overhandigde zijn idool na het gesprek enkele sieraden en vertelt dat hij naar aanleiding daarvan nog gebeld is door de assistent van de designer. Lagerfeld zou hem graag nog een keer willen ontmoeten om over hun ontwerpen te praten. "Ik ga dus nog een keer met hem dineren", vertelt Otazu. Waar en wanneer die ontmoeting plaats zal vinden, is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen