Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Noteboek' wint Nederlands Online Film Festival

Shownieuws

De film 'Noteboek' heeft donderdag de juryprijs van het Nederlands Online Film Festival gewonnen. 'Het meisje van het tankstation' won de publieksprijs.

'Noteboek' en 'Het meisje van het tankstation' zijn donderdag in de prijzen gevallen tijdens het Nederlands Online Film Festival 2008. Evelien Lohbeck werd met haar film 'Noteboek' winnares van de NOFF-juryprijs. Tobias Smeets en Merijn Scholte Albers kregen de NOFF-publieksprijs voor hun productie 'Het meisje van het tankstation'.

De jury bestond uit filmjournalist Karin Wolfs, programmamaker Geert van de Wetering, filmpresentator Vincent de Klerk, regisseur Pieter Kuipers en filmmaker Iris Piers, die vorig jaar de NOFF-juryprijs in de wacht sleepte.

Er werden 58 films geselecteerd voor de wedstrijd. De producties, die niet langer mogen duren dan dertig minuten, werden vanaf 1 mei door circa vijfhonderdduizend bezoekers via het internet bekeken. Bijna zesduizend kijkers brachten hun stem uit voor de publieksprijs.

Donderdag werd ook bekend dat Gijs Veerhoek het 48 Hour Film Project heeft gewonnen. Zijn film 'Long way home' werd door een jury uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd waarbij filmmakers binnen 48 uur een film moesten maken. In totaal deden er 31 teams mee, waarvan er uiteindelijk 29 hun productie op tijd inleverden. 'Long way home', over de Amerikaanse Michelle die Amsterdam bezoekt, wordt ingezonden voor de wereldfinale van het project in Amerika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen