Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Avond' uitgeroepen tot ultieme Nederpopplaat

Shownieuws

Boudewijn de Groot staat met zijn nummer 'Avond' boven aan de Nederpop Top 100. Radio 2 zendt de hitlijst met beste nummers van Nederlandse bodem vrijdag uit.

Boudewijn de Groot staat met zijn nummer 'Avond' boven aan de Nederpop Top 100. Dat heeft Radio 2, dat de hitlijst eenmalig samenstelde, donderdag bekendgemaakt. Het nummer, oorspronkelijk stammend uit 1973, kreeg de meeste stemmen van luisteraars van de zender.

Op de tweede plaats van de lijst met beste nummers van Nederlandse bodem staat 'Oude Maasweg' van de Amazing Stroopwafels. Het nummer 'Over de muur' van het Klein Orkest eindigde op de derde plek. Verder staan in de top tien onder meer 'Stil in mij' van Van Dik Hout en 'Brabant' van Guus Meeuwis.

De Nederpop Top 100 wordt vrijdag uitgezonden op Radio 2 en sluit een week af waarin het radiostation volledig in het teken stond van het 50-jarig jubileum van de Nederpop. Vrijdagavond wordt dit jubileum in de Amsterdamse Heineken Music Hall gevierd met het '50 jaar Nederpop'-concert, waar onder anderen Boudewijn de Groot, Bløf, De Dijk, Spinvis en Junkie XL optreden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen