Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Justine Pelmelay ambassadrice voor Cystic Fibrosis

Shownieuws

Justine Pelmelay wordt ambassadrice voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. De zangeres wordt maandag officieel benoemd tijdens een lunch in Noordwijk.

Justine Pelmelay wordt ambassadrice voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt. De zangeres wordt maandag officieel benoemd tijdens een lunch in het Palace Hotel in Noordwijk.

Pelmelay, die Nederland in 1989 vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival met 'Blijf zoals je bent', is betrokken geraakt bij de Cystic Fibrosis Stichting omdat een tijdlang werd gedacht dat haar nu 15-jarige zoon Quincy de levensbedreigende taaislijmziekte had. Inmiddels is de jongen echter weer helemaal gezond verklaard.

Op 17 november viert Pelmelay in hetzelfde Palace Hotel haar 25-jarig jubileum als zangeres en haar vijftigste verjaardag. Diverse artiesten, zoals The Tramps en de Marinierskapel, treden op tijdens dit evenement, dat wordt gepresenteerd door Ivo Niehe. Ook vindt er een veiling plaats, waar onder meer een 'diner in the sky' met Joop Braakhekke onder de hamer gaat. De opbrengst van de gala-avond komt volledig ten goede aan de NCFS.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen