Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leonardo DiCaprio richt zich tot Amerikaanse kiezer

Shownieuws

Bekende sterren onder wie Leonardo DiCaprio en Halle Berry roepen Amerikanen op te stemmen. In een filmpje benadrukken de sterren het belang van stemmen.

(Novum/AP) - Bekende sterren roepen het Amerikaanse volk op volgende maand vooral naar de stembus te gaan. Onder hen bevinden zich Leonardo DiCaprio, Halle Berry en Ashton Kutcher. Op 4 november wordt een nieuwe Amerikaanse president gekozen.

In een vijf minuten durend filmpje benadrukken de sterren, onder wie ook Jennifer Aniston, Usher en Demi Moore, het belang van stemmen. De artiesten beginnen het filmpje 'Don't vote' met de tekst "Alsjeblieft, stem gewoon niet". Later beargumenteren ze waarom het zo belangrijk is om juist wel te stemmen. Leonardo DiCaprio eindigt het filmpje met de boodschap: "Ik meen het serieus. Ik weet niet wat ik moet zeggen als je na dit filmpje niet gaat stemmen. Je weet dat je moet stemmen."

Begin dit jaar deed rapper Diddy een soortgelijke oproep aan de Amerikaanse jeugd. Tijdens de presidentsverkiezingen in 2004 richtte hij de organisatie Citizen Change op. Met de organisatie wil hij jongeren betrekken bij de politiek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen