Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Foto's Marilyn Monroe gevonden tussen vuilnis'

Shownieuws

De mannen die beschuldigd worden van het stelen van foto's van Marilyn Monroe beweren dat deze tussen afval op straat zijn gevonden. De foto's stammen uit 1962.

(Novum/AP) - De mannen die beschuldigd worden van het stelen van foto's van Marilyn Monroe beweren dat een vriend van hen de kiekjes op straat heeft gevonden. De foto's die fotograaf Bern Stern in 1962 van de filmster maakte, zouden bijna 35 jaar geleden tussen afval aan de kant van de weg hebben gelegen. Dat claimt de advocaat van Michael Weiss en Don Penny.

Stern klaagde de mannen vorige week aan. Hij eist de foto's terug en anders wil hij bijna 480 duizend euro voor de plaatjes. Daarnaast eist hij bijna zevenhonderdduizend euro schadevergoeding, omdat hij inkomsten mis zou zijn gelopen doordat de foto's in zijn archief ontbraken. De zeven afbeeldingen maken deel uit van een fotoserie die hij zes weken voor haar dood van Monroe maakte. Hij leende de foto's uit aan het tijdschrift Eros en zegt de kiekjes vervolgens nooit meer terug te hebben gezien.

Volgens hun advocaat hebben Weiss en Penny niets fout gedaan. Ze zouden de foto's hebben gekregen van hun kennis Bob Bryan, en ontkennen dat ze Stern om geld voor het materiaal hebben gevraagd zoals hij beweert in zijn aanklacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen