Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Popgroep Krezip uit elkaar

Shownieuws

De Nederlandse popgroep Krezip zet er na elf jaar een punt achter. "Zo'n besluit komt met pijn in 't hart, maar voelt toch juist", stelt de band.

De Nederlandse popgroep Krezip zet er na elf jaar een punt achter. Dat heeft platenmaatschappij Sony BMG donderdag bekendgemaakt. "Na een lange periode van alles samendoen, samen in de toerbus, samen in de studio, samen op het podium, voelen we dat het tijd is om ieder een eigen weg te gaan", stelt de band in een verklaring. "Zo'n besluit komt met pijn in 't hart, maar voelt toch juist."

De carrière van de band, die in 2000 doorbrak met de hit 'I would stay', wordt afgesloten met een verzamelalbum, waarop alle singles zijn te vinden. Op 'Krezip - the best of' staan naast 'I would stay' nummers als 'I apologize' en 'All my life'.

Op 13 november gaat de laatste toer van de band van start in Doornroosje in Nijmegen. Daarna doet het zestal onder meer Tilburg, Arnhem en Rotterdam aan. Op 20 december staat de band voor het laatst op het podium. Krezip treedt dan op in het Amsterdamse Paradiso.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen