Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gooische Vrouwen genomineerd voor Televizier-Ring

Shownieuws

Gooische Vrouwen en Mooi! Weer De Leeuw zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Ook het televisieprogramma Op Zoek Naar Evita maakt kans op de prijs.

Gooische Vrouwen en Mooi! Weer de Leeuw zijn net als vorig jaar genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring, de prijs voor het beste televisieprogramma. Ook Op Zoek Naar Evita maakt kans op de prijs

Paul de Leeuw, Matthijs van Nieuwkerk en Ruben Nicolai nemen het tegen elkaar op in de strijd om de Zilveren Televizier-Ster, de prijs voor de televisieman van het jaar. Yvon Jaspers, Linda de Mol en Sophie Hilbrand maken kans op het vrouwelijke equivalent van de onderscheiding. Het Klokhuis, het Jeugdjournaal en Spangas zijn genomineerd voor de Gouden Stuiver, het beste kinderprogramma van het jaar.

Net als vorig jaar wist showbizzprogramma RTL Boulevard de nominaties te achterhalen. Een woordvoerder van de Avro, die de Gouden Televizier-Ring in de jaren zestig in het leven riep, heeft de nominaties woensdagavond tegenover Novum Nieuws bevestigd.

SBS-programma Shownieuws kreeg later op de avond de eer om de genomineerden voor de Televizier Talent Award, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, te onthullen. Yolanthe Cabau van Kasbergen, Nicolette van Dam en Nicolette Kluijver maken kans op de nieuwe aanmoedigingsprijs.

Tot en met vorige week vrijdag konden kijkers via het internet hun stem uitbrengen op een groot aantal televisieprogramma's, presentatoren en presentatrices. Uit de stemmen zijn de nominaties voor de televisieprijzen gedestilleerd.

Frits Sissing presenteert het prijzengala op 24 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De uitreiking van de onderscheidingen worden live uitgezonden door de Avro. Vorig jaar ging De Wereld Draait Door er met de Gouden Televizier-Ring vandoor.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen