Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Reinout Oerlemans redde film Antonie Kamerling

Shownieuws

Reinout Oerlemans en Antonie Kamerling zijn sinds ze in GTST speelden goede vrienden. Onlangs betaalde Oerlemans mee aan een filmproject van Kamerling.

Sinds ze begin jaren negentig samen in Goede Tijden Slechte Tijden speelden, zijn Reinout Oerlemans en Antonie Kamerling goede vrienden. De 42-jarige acteur vertelt deze maand in Glossy dat hij ook in slechte tijden een beroep op Oerlemans kan doen. Zo financierde de Eyeworks-directeur gedeeltelijk een Hongaarse speelfilm waarin Kamerling een rol heeft.

"Ik speelde in een Hongaarse productie waarvan een financier zich terugtrok", vertelt Kamerling. "De film dreigde niet door te gaan en toen heb ik Reinout gebeld met de vraag of hij kon helpen. Uit vriendschap heeft hij dat toen gedaan. Hartstikke lief, maar ik denk dat hij er echt geen geld in had gestoken als hij het niks had gevonden. Maar met zulke dingen klop ik alleen bij hem aan als ik écht in zak en as zit."

De Hongaarse film 'Prima, primavera' van regisseur Janos Edelenyi gaat over een zwakzinnige 55-jarige man die zijn moeder verliest. Als hij een zigeunermeisje ontmoet, wordt zijn leven ineens een groot avontuur. Kamerling speelt in de film een Nederlandse crimineel die de man en het meisje achtervolgt. De opnamen zijn inmiddels achter de rug, wanneer de productie in de bioscoop te zien zal zijn is nog onbekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen