Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gooische Vrouwen dankt succes aan regisseuse

Shownieuws

De acteurs van Gooische Vrouwen schrijven het succes van de serie toe aan de regisseuse. Ze namen gisteren een gouden en twee platina dvd's in ontvangst.

De acteurs uit de tv-serie Gooische Vrouwen schrijven het succes van de serie toe aan regisseuse Will Koopman. "De kracht van Gooische Vrouwen is een hele goede regisseuse", verklaart Tjitske Reidinga. De actrice en haar collega's Linda de Mol, Susan Visser en Leopold Witte namen gisteren een gouden en twee platina dvd's in ontvangst tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam.

De dvd's van de eerste twee seizoenen van de serie gingen ruim honderdduizend keer over de toonbank en behaalden de platina status. De dvd van het derde seizoen werd ruim vijftigduizend keer verkocht en behaalde goud. De Mol denkt dat de dvd de platina status onder meer te danken heeft aan de verhaallijn. "Er zit veel humor in, mensen vinden het prettig om te kunnen lachen", vertelt de actrice. "Daarnaast herkennen de mensen in de rijke gemeenten zichzelf in de serie, terwijl de minder rijke mensen in Nederland zich afvragen of je nou gelukkig wordt van zo'n leven."

In het vierde seizoen, dat ruim een week geleden van start is gegaan, moeten de Gooische vrouwen het zonder collega Annet Malherbe doen. Malherbe besloot te stoppen om zich meer op het toneel te gaan richten. "Ik heb haar heel erg gemist. Annet maakte altijd heel veel lawaai, dus het was ineens zo stil", stelt Reidinga. "Ik blijf het jammer vinden want Annet was een hele leuke Gooische vrouw", vertelt De Mol. "Het succes van de serie hebben we onder andere aan haar personage Willemijn Lodewijkx te danken."

Actrice Lies Visschedijk vult het gat op dat Malherbe achterliet. "Lies is hartstikke leuk. Ze was al een vriendinnetje van me, want we hebben samen op de toneelschool gezeten", vertelt Reidinga. "Ze heeft humor en gooit zich vol in de rol", zegt De Mol. "Het personage dat Lies speelt is heel anders dan Willemijn, maar je gaat haar echt heel leuk vinden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen