Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Emmy Awards voor John Adams

Shownieuws

Miniserie John Adams heeft zondag vijf awards gekregen bij de uitreiking van de Emmy Awards. De prijzen waren onder meer voor beste miniserie en beste script.

(Novum/AP) - Miniserie John Adams heeft zondagavond vijf prijzen in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de Emmy Awards, onder meer voor beste miniserie en beste script. De HBO-serie won vorige week al acht Emmy's tijdens de uitreiking van de Creative Arts Emmy Awards, waarmee het totaal op een recordaantal van dertien awards komt.

Hoofdrolspelers Paul Giamatti, Laura Linney en Tom Wilkinson wonnen de award voor beste acteur, beste actrice en beste mannelijke bijrol voor hun rol in de serie over de tweede president van Amerika.

30 Rock won zondagavond vier prijzen. De komedieserie kreeg onderscheidingen voor beste komedieserie, beste script, beste acteur en beste actrice. "Ik wil mijn ouders bedanken, die mij een hoeveelheid zelfvertrouwen hebben meegegeven die niet past bij mijn uiterlijk en mijn kunnen", vertelde hoofdrolspeelster Tina Fey, die ook het script voor de populaire NBC-serie schrijft.

Tijdens de uitreiking van de Creative Arts Emmy Awards vorige week wist 30 Rock al drie prijzen in de wacht te slepen. "Dit is de leukste baan die ik ooit heb gehad", liet hoofdrolspeler Alec Baldwin weten.

Mad Men deed het ook goed. Het zestigerjarendrama kreeg de Emmy voor beste dramaserie. De Emmy's voor beste drama-actrice en -acteur gingen naar Glenn Close voor haar rol in advocatenserie Damages en naar Bryan Cranston voor Breaking bad.

De Emmy's voor beste bijrol in de categorie drama gingen naar Dianne Wiest voor In Treatment en Zeljko Ivanek voor zijn rol in Damages; die in de categorie comedy naar Jean Smart voor haar rol in Samantha who? en Jeremy Piven voor Entourage.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen