Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Natasja Froger ziet vrijgevigheid terug bij kroost

Shownieuws

Natasja Froger helpt met haar programma Hart in Aktie al enkele jaren de minderbedeelden in de samenleving. Ze ziet die vrijgevigheid terug bij haar kinderen.

Natasja Froger helpt met haar programma Hart in Aktie al enkele jaren de minderbedeelden in de samenleving. Daarnaast zet ze zich belangeloos in voor onder meer de Voedselbank en Orange Babies. Die charitatieve instelling heeft ze overgedragen op de volgende generatie Frogers. "Ik zie dat absoluut bij mijn eigen kinderen terug", vertelt de presentatrice.

Vooral haar zoon Didier lijkt in dat opzicht op zijn moeder. "De jongste had twintig euro gekregen van opa en oma omdat hij een waanzinnig goed rapport had", zegt ze. Voordat ze het wist, hing de jongen aan de telefoon met dierenrechtenorganisatie IFAW. "Ik zag zo'n zielig filmpje over zeehondjes die doodgeknuppeld worden, dus die twintig euro van opa en oma wil ik daaraan geven", zei hij tegen zijn moeder.

Ook de 43-jarige Natasja trok zich al op jonge leeftijd het leed van anderen aan. "Mijn moeder zei laatst: 'Jij nam het altijd op voor de sukkeltjes van de klas'", zegt ze lachend. Ook dieren konden op haar mededogen rekenen. "Ik was vijf en ze deden op mijn kleuterschool iets voor het asiel. Daar heb ik me toen al heel erg voor ingezet."

Woensdag begint op SBS 6 een nieuwe reeks van Hart in Aktie, waarvoor Natasja door het hele land mensen opzoekt die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het leed dat ze aantreft, komt soms hard aan. "Ik voel het verdriet als ik naast die mensen zit", legt ze uit. "Ook buiten de camera's om vertellen mensen mij heel veel. Ik ben niet van steen, ik ben geen robot, ik kan geen knop omdraaien."

De presentatrice, die in 1991 trouwde met zanger René Froger, is blij dat ze het programma maakt met een hecht team. "Het mooie van zo'n team is dat je het met elkaar weer kunt verwerken", stelt ze. "Als het heel zwaar is geweest, roep ik altijd: Jongens, even bij mij aan de keukentafel, met een kop thee of een kop koffie of een biertje."

De kommer en kwel die ze tijdens de opnamen van Hart in Aktie aanschouwt, heeft haar relativeringsvermogen gesterkt. "Mijn motto is altijd al 'pluk de dag' geweest, maar dat heb ik sinds ik dit programma maak nog veel meer. Zeur niet om wat je niet hebt, maar geniet en wees blij om alles wat je wel hebt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen