Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Kooks op zoek naar eenheid

Shownieuws

The Kooks heeft behoefte aan meer eenheid. De Britse band wil na het vertrek van de bassist weer meer samenhang aanbrengen, zegt gitarist Hugh Harris.

The Kooks heeft behoefte aan meer eenheid. Vaste leden Luke Pritchard, Hugh Harris en Paul Garred willen na het vertrek van bassist Max Rafferty weer meer samenhang in hun band brengen. Sinds diens afzwaaien heeft de Britse band meerdere bassisten de revue zien passeren, maar dit kwam de rust binnen de groep niet ten goede, vertelt gitarist Harris tegen Novum Nieuws.

"Het zou fijn zijn als we weer eens rustig een repetitieruimte in kunnen duiken en een vaste band kunnen vormen om opnieuw te beginnen", zegt Harris. "We hebben behoefte aan een frisse start. Het gaat wel tijd kosten om weer terug te komen als een sterke eenheid, maar we werken eraan. Slechte periodes horen erbij."

Ondanks het vertrek van Rafferty hebben de Britten het afgelopen halfjaar niet stil gezeten. In april kwam het tweede album 'Konk' uit, waarna de band de hele wereld over reisde om de cd te promoten. "Het is heel druk, ik ben dit jaar twee keer thuis geweest", zegt de 21-jarige Harris. "We nemen geen pauze, maar dat willen we ook niet. We zijn eigenlijk al toerend opgegroeid. We zijn begonnen met toeren toen ik 16 was en de rest 19. Ik voel me eigenlijk pas thuis als ik weg ben van huis."

De bandleden laten het succes echter niet naar hun hoofd stijgen. "Ik vind het belangrijk om niet stil te staan bij succes, roem en rijkdom. Anders zou het een obsessie kunnen worden", weet Harris. "Dat klinkt als een cliché, maar het is wel waar. Je kunt je in de muziekindustrie eenvoudig laten verleiden tot verkeerde keuzes. Het is gemakkelijk om misbruik te maken van alle voordelen die je als bekende muzikant krijgt. Dat kan je op een dwaalspoor brengen. We genieten zeker van alles, maar uiteindelijk draait het om de muziek."

Op 25 november geeft The Kooks een optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen