Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Glamour Award voor Jan des Bouvrie

Shownieuws

Jan des Bouvrie krijgt een prijs tijdens de Glamour Awards, die zondag worden uitgereikt. Hij wordt onderscheiden voor zijn rol in het Nederlandse design.

Jan des Bouvrie krijgt een prijs tijdens de Glamour Awards, die zondag worden uitgereikt in het Amsterdamse hotel Krasnapolsky. Dat maakte de stichting Nederland Positief, die de prijzen toekent, dinsdag bekend. De interieurontwerper krijgt de prijs, een kristallen beeldje in de vorm van een zeemeermin, voor zijn rol in het Nederlandse design.

Eerder werd al bekend dat Carice van Houten een Glamour Award krijgt in de categorie film. Ook modeontwerper Frans Molenaar wordt onderscheiden. Hij krijgt de prijs uit handen van voormalig model Irene van de Laar. Verder worden nog prijzen uitgereikt in de categorieën lifestyle, televisie en muziek. Wie die prijzen ontvangen, is nog niet onthuld.

Van Houten ontvangt niet alleen een Glamour Award. Ze is maandag door Nederland Positief gevraagd om ambassadrice te worden van de stichting. Het ambassadeurschap dankt de actrice vooral aan het luisterboek 'Het achterhuis'. De filmster sprak het dagboek van Anne Frank vorig jaar in. "Ze weet de jeugd zo weer voor de Tweede Wereldoorlog te interesseren", stelt Nederland Positief-oprichter Christian Houkes. "Ze is een vrouw met diepgang."

De stichting Nederland Positief streeft een positieve samenleving na. De stichting organiseert onder meer de verkiezing van de positiefste bekende Nederlander van het jaar en reikt jaarlijks de Gouden Lach uit aan de BN'er met de mooiste glimlach.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen