Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jury terug in Eurovisie Songfestival

Shownieuws

De winnaar van het Eurovisie Songfestival wordt niet langer louter door het publiek gekozen. De organisatie heeft besloten om de jury te herintroduceren.

De winnaar van het Eurovisie Songfestival wordt niet langer louter door het publiek gekozen. Tijdens een vergadering van de European Broadcasting Union, het samenwerkingsverband van de Europese publieke omroepen, is besloten de deskundigenjury terug te laten keren in het jaarlijkse liedjesfestijn.

In de nieuwe opzet wordt de winnaar van het Eurovisie Songfestival bepaald door het publiek, dat via de telefoon stemt, en een jury. Hoe de verhouding tussen de stemmen van de kijkers en de deskundigen ligt, moet nog worden bepaald.

Via de nieuwe opzet moet worden voorkomen dat buurlanden elkaar de meeste stemmen geven en niet per se voor de kwaliteit van een inzending gaan. De opzet van de halve finale van het evenement blijft onveranderd.

Het Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar op 16 mei plaats in Moskou. Voorafgaand aan de show worden op 12 en 14 mei twee halve finales gehouden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen