Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gepimpte pony Blond brengt meeste geld op

Shownieuws

De pony die ontwerpersduo Blond Amsterdam heeft beschilderd voor War Child heeft 207,50 euro opgebracht. In totaal werd via de actie 1287 euro opgehaald.

De pony die ontwerpersduo Blond Amsterdam heeft beschilderd voor War Child, heeft 207,50 euro opgebracht. Het dertig centimeter grote beestje, beschilderd met Delfts blauwe motieven, bleek daarmee veel populairder dan de andere pony's die via de website eBay zijn geveild. In totaal werd via de actie 1287 euro opgehaald voor het goede doel, dat hulp biedt aan door oorlog getroffen kinderen.

Ook een aantal BN'ers nam de kwast ter hand voor War Child, maar met weinig indrukwekkend resultaat. Zo werd voor het kunststuk van Jack Spijkerman niet meer dan 31 euro geboden. Ook de pony die Wendy van Dijk versierde, maakte weinig los. Het dier, beschilderd met rode, groene, blauwe, gele en zwarte vlakken, ging weg voor 66,50 euro. "Ze heeft de pony samen met haar zoontje beschilderd, dus het is niet echt een kunstwerk", verklaart een woordvoerder van speelgoedfabrikant Hasbro.

Ook Maria Kooistra, Bettina Holwerda en Jetske van den Elsen spanden zich in. Hun pony's brachten respectievelijk 76,50, 52,50 en 50 euro op. Dat er qua opbrengst geen echte uitschieters bijzaten, wijt Hasbro aan de verkoopmethode. "Het blijft redelijk bescheiden, maar dat heb je met eBay, waarbij mensen steeds met vijftig cent omhoog kunnen", stelt de woordvoerder.

Hasbro organiseerde eerder deze zomer al een actie voor War Child. De speelgoedproducent verkocht toen in de Bijenkorf kleine blanco pony's die kinderen en volwassenen zelf konden versieren. Van de beestjes, die 4,95 euro per stuk kostten, gingen er 564 over de toonbank. De opbrengst van beide acties, bij elkaar 4079 euro, wordt binnenkort aangeboden aan War Child.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen