Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Entre les murs' wint prijs op Film by the Sea

Shownieuws

'Entre les murs' van Laurent Cantet is onderscheiden met de Film- & Literatuur Award van Film by the Sea. Het filmfestival werd voor de tiende keer gehouden.

De film 'Entre les murs' van de Franse regisseur Laurent Cantet is onderscheiden met de Film- & Literatuur Award van Film by the Sea. Dat meldt de organisatie van het Zeeuwse festival zondag. De film, die eerder dit jaar de Gouden Palm won op het filmfestival van Cannes, werd door een jury gekozen uit een shortlist van tien boekverfilmingen. 'Entre les murs' gaat over een leraar op een middelbare school in een probleemwijk.

De MovieSquad Award, de prijs van de jongerenjury, ging dit jaar naar 'Boy A', over een ex-gevangene die een andere identiteit aanneemt, van John Crowley. De Belgische filmmakers Jean-Pierre en Luc Dardenne werden onderscheiden met een Liftetime Achievement Award. De broers maakten films als 'Le Silence de Lorna' en 'L'enfant'.

Omdat Film by the Sea dit jaar voor de tiende keer gehouden werd, konden bezoekers hun favoriete film uit de geschiedenis van het festival kiezen. 'As it is in heaven' van Kay Pollak uit 1995 kwam als publieksfavoriet uit de bus en werd onderscheiden met de eenmalige Anniversary Audience Award.

De organisatie zegt terug te kunnen kijken op een zeer succesvol festival. Film by the Sea werd dit jaar bezocht door ruim 42 duizend bezoekers, ruim tweeduizend meer dan vorig jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen