Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Star Trek-acteur trouwt met vriend

Shownieuws

Star Trek-acteur George Takei is zondagavond getrouwd met zijn partner Brad Altman tijdens een boeddhistische ceremonie. "Het is een moment om te koesteren."

Star Trek-acteur George Takei is zondagavond getrouwd met zijn vriend Brad Altman tijdens een boeddhistische ceremonie in Los Angeles. "Dit gebeurt maar een keer in je leven", liet Takei weten aan People Magazine. "Het is een moment om te koesteren."

Bijna tweehonderd vrienden van het koppel keken toen hoe de 71-jarige acteur, vooral bekend van zijn rol als commander Hikaru Sulu in de Star Trek-films, en zijn zeventien jaar jongere vriend in het huwelijksbootje stapten.

De Japanse roots van de acteur bleven niet onopgemerkt gedurende de trouwerij. Een muzikant fleurde het festijn op met Japanse kotomuziek en voor het afleggen van de gelofte nipte het koppel aan het typisch Japanse drankje sake.

Tijdens de ceremonie stond het koppel in het midden van een cirkel van gele rozenblaadjes. "Ik was aan het vechten tegen mijn tranen", laat getuige Nichelle Nichols, bekend als Uhura in Star Trek, weten. "Ik ben zo blij dat ze nu eindelijk hun liefde in de echt kunnen verbinden, na een relatie van 21 jaar."

In mei kondigde Takei de plannen aan toen bekend werd dat de staat Californië het homohuwelijk zou legaliseren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen