Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hans Kesting wint toneelprijs Louis d'Or

Shownieuws

Hans Kesting heeft de Louis d'Or gewonnen voor zijn rol in 'Angels in America'. Chris Nietvelt kreeg zaterdag de vrouwelijke variant van de prijs, de Theo d'Or.

Hans Kesting heeft de Louis d'Or gewonnen voor zijn rol in 'Angels in America'. Chris Nietvelt kreeg zaterdagavond de vrouwelijke variant van de prijs, de Theo d'Or, voor de rol van Cleopatra in 'Romeinse tragedies'. Beide producties zijn van Toneelgroep Amsterdam, onder regie van Ivo van Hove.

De acteurs namen de prestigieuze toneelprijzen in ontvangst tijdens het Gala van het Nederlandse Theater, dat plaatsvond in de Stadsschouwburg Amsterdam. Toneelgroep Amsterdam werd verder in het zonnetje gezet met de Prosceniumprijs, die werd toegekend aan Van Hove en Jan Versweyveld voor hun bijdrage aan het Nederlandse toneelklimaat. Het duo geeft artistiek leiding aan het theatergezelschap.

De Toneel Publieksprijs ging dit jaar naar de voorstelling 'De goede dood' van Wannie de Wijn. Acteurs Rudolf Lucieer en Janni Goslinga ontvingen de Arlecchino en Colombina voor beste mannelijke en vrouwelijke bijrol in respectievelijk 'De gravin van Parma' en 'A streetcar named Desire'.

Dries Verhoeven kreeg de Mimeprijs voor zijn voorstellingen 'U bevindt zich hier' en 'Niemandsland'. De Erik Vos Prijs, die tweejaarlijks wordt toegekend aan een veelbelovende theatermaker, ging zaterdag naar scenarist, regisseuse en actrice Laura van Dolron.

Het Gala van het Nederlandse Theater wordt jaarlijks georganiseerd door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Vorig jaar ging Dirk Roofthooft ervandoor met de Louis d'Or. De Theo d'Or ging toen naar Will van Kralingen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen