Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pink richt muzikale pijlen op Sarah Palin

Shownieuws

In haar liedje 'Dear mr. president' moest George W. Bush het ontgelden. Nu richt zangeres Pink haar pijlen op vicepresidentskandidaat Sarah Palin.

In haar liedje 'Dear Mr. President' moest George W. Bush het ontgelden. Nu heeft zangeres Pink het gemunt op de Republikeinse vicepresidentskandidaat Sarah Palin. "Als ik haar een brief zou schrijven, zouden de woorden 'waarom' en 'hoezo' er vaak in voorkomen", vertrouwt ze de Amerikaanse website Popeater toe. "Wie ben je? Weet je waar je mee bezig bent? Waarom haat je dieren? Wijs alsjeblieft Irak aan op een landkaart."

De 29-jarige zangeres maakt zich boos om het feit dat sommige vrouwen in Palin de overwinning zien van het feminisme. "Deze vrouw haat vrouwen", zegt ze stellig. "Ze is geen feminist. Ze is niet de vrouw die Hillary Clinton kan opvolgen en ook maar iets kan doen waartoe Hillary Clinton in staat zou zijn geweest."

Dat Palin mordicus tegen abortus is, stuit Pink tegen de borst. "Ze is niet van deze tijd. Die vrouw maakt me doodsbang." De jachthobby van de gouverneur van Alaska valt evenmin in goede aarde bij de zangeres, die zich al lange tijd inzet voor de rechten van dieren. "Voor mij is het ondenkbaar om een wolf neer te schieten vanuit een helikopter."

Pink is niet de eerste Amerikaanse ster die zich negatief uitlaat over Palin. Eerder uitte onder meer acteur Matt Damon kritiek op de politica.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen