Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jolie en Pitt maken Afrikaanse kliniek mogelijk

Shownieuws

Angelina Jolie en Brad Pitt hebben 1,4 miljoen euro gedoneerd aan een hulporganisatie. Het geld zal worden gebruikt om een kliniek op te richten in Ethiopië.

Angelina Jolie en Brad Pitt hebben met hun Jolie-Pitt Foundation 1,4 miljoen euro gedoneerd aan de internationale hulporganisatie Global Health Committee. Het geld wordt gebruikt om in Ethiopië een kliniek op te richten voor kinderen die zijn getroffen door aids en tuberculose.

Het centrum krijgt de naam Zahara, de 3-jarige Ethiopische adoptiedochter van Pitt en Jolie. "Het is onze hoop dat Zahara zich, wanneer ze ouder is, over de kliniek ontfermt en haar missie voortzet", stelt Pitt in een verklaring van de non-gouvernementele organisatie.

In 2006 maakte het sterrenkoppel al de oprichting mogelijk van een vergelijkbaar medisch centrum in Phnom-Penh. Dat centrum vernoemden Pitt en Jolie naar hun 7-jarige adoptiezoon Maddox, die werd geboren in Cambodja. "Ons doel is om het succes dat we in Cambodja hebben geboekt, over te brengen naar Ethiopië, waar mensen onnodig sterven aan tuberculose, een te genezen ziekte, en hiv/aids, een te behandelen ziekte", stelt Jolie in de verklaring.

In het Maddox Chivan Children's Center worden kinderen opgevangen die ziek zijn of indirect het slachtoffer zijn geworden van tuberculose of aids. Zij krijgen kosteloos medische bijstand en onderwijs. Volgens het tijdschrift Parade behoren de acteurs tot de meest genereuze Amerikaanse sterren. Het blad rekende uit dat de Jolie-Pitt Foundation vorig jaar meer dan acht miljoen euro heeft weggegeven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen