Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wassen beeld Hitler terug in Berlijn

Shownieuws

Adolf Hitler is teruggekomen in Berlijn. Het wassen beeld van de dictator bevindt zich weer in Madame Tussauds, nadat het werd onthoofd door een 41-jarige man.

(Novum/AP) - Adolf Hitler is teruggekeerd naar Berlijn. Het wassen beeld van de dictator bevindt zich weer in de nieuwe Duitse vestiging van Madame Tussauds, zo heeft het museum zaterdag laten weten. Duitse media meldden eerden dat het beeld in Londen werd gerepareerd. Op de openingsdag van het museum, in juli, trok een 41-jarige man het hoofd van het beel

Het beeld van Hitler in Madame Tussauds zit achter een bureau in een replica van de bunker waarin hij zijn laatste dagen doorbracht. Aldaar pleegde Hitler in 1945 zelfmoord toen het Russische leger Berlijn bezette. Bezoekers mogen de bunker niet betreden, om het beeld tegen vandalisme te beschermen.

Al voordat het Duitse Madame Tussauds werd geopend, zorgde het wassen beeld van Hitler voor controverse. Het museum verdedigt de keuze voor het beeld door erop te wijzen dat de dictator een belangrijk onderdeel is van de Duitse geschiedenis.

Jan Peter Balkenende stond onlangs eenzelfde lot te wachten als Hitler. Het wassen beeld van de premier in de Amsterdamse vestiging van Madame Tussauds werd deze week vernield door een 46-jarige man uit de regio Rotterdam. Het beeld wordt momenteel opgelapt in Londen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen