Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Emmy Award voor The Simpsons

Shownieuws

The Simpsons heeft een prijs gekregen voor beste animatieserie tijdens de Creative Arts Emmy Awards. De serie John Adams ging met de meeste prijzen naar huis.

(Novum/AP) - The Simpsons heeft zaterdag een prijs gekregen voor beste animatieserie tijdens de Creative Arts Emmy Awards. De HBO-serie John Adams ging met de meeste prijzen naar huis. De miniserie kreeg acht beeldjes. Ook de serie Mad Men deed het goed met vier prijzen.

Het prijzengala, dat zich vooral richt op de productie en de technische kant van het televisiemaken, vindt een week eerder plaats dan de reguliere Emmy's. Als voorproefje op de Primetime Emmy Awards werden zaterdag al prijzen uitgereikt voor beste gastrollen. Cynthia Nixon, die bekendheid verwierf door haar rol in de serie Sex and the City, werd onderscheiden voor haar rol in 'Law & order: special victims unit'.

Kathryn Joosten kreeg een Emmy voor haar gastrol in Desperate housewives. De actrice kreeg in 2005 al eens een Emmy voor haar rol als de chagrijnige Karen McCluskey.

Volgende week zondag worden de meest prestigieuze Amerikaanse televisieprijzen uitgereikt. De komedieserie 30 Rock is genomineerd voor tien Emmy's. Ook Curb Your Enthousiasm, Entourage en Lost strijden voor de felbegeerde beeldjes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen