Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Natalie Portman regisseert Israëlische film

Shownieuws

Natalie Portman gaat een film regisseren die is gebaseerd op de memoires van de Israëlische schrijver Amos Oz. De film wordt in het Hebreeuws opgenomen.

Natalie Portman gaat een film regisseren die is gebaseerd op de memoires van de Israëlische schrijver Amos Oz. 'A tale of love and darkness' speelt zich af in de door oorlog verwoeste straten van Jeruzalem in de jaren vijftig en zestig, zo meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety.

De 27-jarige Portman, die in Jeruzalem werd geboren, is van plan de film volledig in het Hebreeuws op te nemen. "Iemand vroeg me eens hoe wij het zouden vinden als Mexicanen een Spaanstalige film zouden maken over George Washington. Dat zou absurd zijn, maar wij doen het constant", vertelt de filmster, die als jonge tiener doorbrak met haar rol in de thriller 'Léon'. "Men staat tegenwoordig veel meer open voor ondertiteling en geeft de voorkeur aan het zien van een film in de originele taal."

Het is niet de eerste keer dat Portman plaatsneemt in de regisseursstoel. Eerder maakte ze de korte film 'Eve', die werd vertoond op het filmfestival van Venetië. "Als ik acteer heb ik zoveel vrije tijd dat ik iedere dag een boek kan lezen", vertelt ze. "Regisseren is andere koek, ik was 24 uur per dag bezig."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen