Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tiende editie Film by the Sea van start

Shownieuws

Vrijdagavond gaat de tiende editie van Film by the Sea in Vlissingen van start. Het jaarlijkse filmfestival opent met de film 'Burn after reading'.

Vrijdagavond gaat de tiende editie van Film by the Sea in Vlissingen van start. Het jaarlijkse filmfestival, dat tot en met volgende week zondag duurt, opent met de Nederlandse première van 'Burn after reading' van de gebroeders Coen.

De organisatie verwacht dit jaar een 'kleine groei' in de bezoekersaantallen. "We hebben wat extra speelruimte dankzij een nieuwe locatie", vertelt een woordvoerder. "Vorig jaar hebben we bijna veertigduizend bezoekers gehad en daar hopen we dit jaar overheen te gaan."

Als hoogtepunten van het festival noemt de woordvoerder onder meer de première van 'Ver van familie'. De film, met in de hoofdrol Anneke Grönloh en Terence Schreurs, is gebaseerd op de gelijknamige roman van Marion Bloem. Ook de première van de remake van 'Blind date', waarvoor de Amerikaanse regisseur en acteur Stanley Tucci en actrice Patricia Clarkson speciaal naar Vlissingen komen, is een hoogtepunt.

De Belgische filmregisseurs Luc en Jean-Pierre Dardenne krijgen volgende week zaterdag een Lifetime Achievement Award, die Luc persoonlijk in ontvangst neemt. De meest recente film van het duo, 'Le silence de Lorna', gaat tijdens het festival in première.

Film by the Sea wordt volgende week zondag afgesloten met de film 'Bottle shock' van regisseur Randall Miller.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen