Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bajesklant Kempi bestormt albumlijst

Shownieuws

Het album van rapper Kempi is vanuit het niets op positie zeven binnengekomen in de Album Top 100. De Eindhovense rapper zelf zit achter de tralies.

Het album van rapper Kempi is vanuit het niets op positie zeven binnengekomen in de Album Top 100. De Eindhovense rapper kan zelf niet optimaal genieten van deze prestatie nu hij achter de tralies zit, onder meer voor wapenbezit en bedreiging.

Afgelopen week zond jongerenzender BNN een documentaire over de Eindhovense rapper Kempi uit, wat de cd-verkoop wellicht flink heeft opgeschroefd. In de documentaire was ook de Rotterdamse rapper Insane van de rapformatie Bloedserieus te zien, die twee weken geleden werd doodgeschoten.

Jan Smit prijkt nog steeds met zijn nieuwe album 'Stilte in de storm' op de hoogste positie van de lijst. Vorige week kwam de Volendamse zanger vanuit het niets op nummer één. Zijn vrienden Nick & Simon verwijderen zich iets verder van Jan. Zij zijn één plek gedaald naar positie nummer zes.

Barry Hay is met zijn cd 'The big band theory' binnengekomen op de tweede plaats. Het soloproject van de Golden Earring-zanger bevat dertien in een bigbandjasje gestoken klassiekers van onder meer de Rolling Stones en Robert Palmer.

Marco Borsato leidt de Single Top 100 met zijn nieuwe single 'Stop de tijd'. Ook in deze hitlijst zijn Nick & Simon iets gezakt. Stonden zij vorige week nog op nummer één, nu moeten zij genoegen nemen met de vierde plaats.

Lionel Richie en Trijntje Oosterhuis zijn de opmerkelijkste stijgers in de singlelijst. De opvallende combinatie stond al zeven weken in de lijst, maar na de Symphonica in Rosso-concerten in het Arnhemse Gelredome beleeft hun nummer 'Face in the crowd' een boost.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen