Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rechtszaak Sopranos-acteur begint in oktober

Shownieuws

De rechtszaak waarin Sopranos-acteur Lillo Brancato terechtstaat voor moord op een politieagent gaat volgende maand van start. Hij moet 28 oktober voorkomen.

(Novum/AP) - De rechtszaak waarin Sopranos-acteur Lillo Brancato terechtstaat voor moord op een politieagent gaat volgende maand van start. Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald. De rechter oordeelde ook dat de acteur en zijn medeverdachte Steven Armato afzonderlijk van elkaar berecht worden. De aanklagers hadden verzocht de twee verdachten samen voor te laten komen.

Brancato werd in december 2005 gearresteerd in New York. Volgens de politie zou hij samen met Armato hebben ingebroken in een appartement om aan medicijnen te komen. Een politieman die hen betrapte werd doodgeschoten. Armato zou de dodelijke schoten hebben gelost. Brancato, die volgens de politie onbewapend was, beweert niet te hebben geweten dat zijn medeverdachte gewapend was.

De 32-jarige Brancato maakte zijn acteerdebuut in de film 'A Bronx tale' (1993), geregisseerd door Robert de Niro. De acteur speelde meerdere malen in de Amerikaanse maffiaserie The Sopranos, waarin hij een bendelid in opleiding speelt. Hij was verder te zien in films als 'Renaissance man' (1994) en 'Enemy of the state' (1998).

De rechtszaak van Brancato begint op 28 oktober. Steven Armato moet 29 september voor de rechter verschijnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen