Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marianne Weber vraagt Frans Bauer ten dans

Shownieuws

Marianne Weber vindt dat Frans Bauer haar een dans verschuldigd is tijdens hun concerten eind dit jaar in Ahoy. De zanger denkt daar heel anders over.

Frans Bauer is Marianne Weber een dans verschuldigd tijdens de concerten die zij eind dit jaar geven in Ahoy Rotterdam. De zanger haalde Weber eind vorig jaar over om nog eens een samenwerking aan te gaan. "Je moet van goeden huize komen om mij zover te krijgen", stelt de zangeres, die altijd heeft verkondigd nooit in Ahoy te willen optreden.

Weber verleent niet zomaar haar medewerking aan de concerten op 6, 7 en 8 december. "Het lijkt mij zo geweldig leuk om samen met Frans een dansje te doen tijdens het concert", laat ze weten tijdens de persconferentie van het duo over de optredens in Ahoy.

Bauer staat er niet om te springen zijn danskunsten te vertonen. "Hoe waarschijnlijk is het dat Marianne de Mount Everest gaat beklimmen?", vraagt de zanger. "Zo waarschijnlijk is het dat Bauer een dansje gaat doen in Ahoy." Weber heeft al besloten dat de betreffende dans een samba gaat worden. "Een samba? Zie je mij al met mijn lichaam een samba dansen?", lacht Bauer. "Ik heb één keer dansles gehad, voor de bruiloft, en daar ben ik nu nog van onder de indruk."

Het duo, dat twaalf jaar geleden een grote hit scoorde met het nummer 'De regenboog', werkt dit jaar voor het eerst weer samen. "Het is heel spannend", vertelt Bauer. "We hebben nooit eerder grote shows gedaan samen." Behalve de concerten staat er nog meer in de planning. De nieuwe single van Weber en Bauer, 'Als ik met jou op wolken zweef', komt vrijdag uit. Op 17 oktober brengt het duo ook een nieuw album uit. Hoe het album gaat heten mogen de artiesten nog niet verklappen.

De twee hebben de periode van hun eerste samenwerking nooit goed kunnen afsluiten. "We hebben helemaal geen bijzonder einde gehad", stelt Bauer. "Omdat iedereen weet dat het echt nog maar één keer gaat gebeuren, zet iedereen zich voor honderd procent in", vertelt Weber. "We gaan het nog een laatste keer doen, maar beter dan ooit."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen