Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah Winfrey is meest gulle ster

Shownieuws

Oprah Winfrey is de meest gulle ster van de Verenigde Staten. De presentatrice heeft vorig jaar ruim 36 miljoen euro vrijgemaakt voor goede doelen.

Oprah Winfrey is de meest gulle ster van de Verenigde Staten. Dat heeft het Amerikaanse tijdschrift Parade uitgerekend. De presentatrice heeft vorig jaar ruim 36 miljoen euro vrijgemaakt voor goede doelen, waaronder The Oprah Winfrey Foundation en Oprah's Angel Network. Die stichtingen investeren in onderwijs en gezondheidszorg en komen op voor de rechten van vrouwen en kinderen.

Andere sterren die volgens Parade vrijgevig gedrag vertonen, zijn Barbra Streisand en Mel Gibson. Streisand stak vorig jaar naar schatting bijna acht miljoen euro in The Streisand Foundation, waarmee ze opkomt voor het milieu en de rechten van vrouwen, en investeert in onderzoek naar de ziekte aids. Gibson stopte zo'n zeven miljoen euro in de katholieke Holy Family Church in Californië, waarvan hij lid is.

Ook filantropen Angelina Jolie en Brad Pitt komen voor in de top tien van de lijst. Het acteurskoppel investeerde ruim acht miljoen euro in The Jolie-Pitt Foundation. De stichting promoot de hulp aan vluchtelingen en werkt aan de wederopbouw van de stad New Orleans, die in 2005 werd getroffen door de orkaan Katrina.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen