Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul de Leeuw wil naar Duitsland met tv-show

Shownieuws

Paul de Leeuw wil Duitsland veroveren met zijn tv-show Mooi! Weer de Leeuw. "Er gaat zeker nog een jaar overheen voordat het eventueel rond is", vertelt hij.

Paul de Leeuw wil Duitsland veroveren met zijn tv-show Mooi! Weer de Leeuw. Producent Eyeworks heeft contacten gelegd om de populaire Nederlandse formule te slijten aan een Duitse tv-zender. Volgens Paul is alles nog in een beginfase. "Er gaat zeker nog een jaar overheen voordat het eventueel rond is", vertelde hij donderdag in het tv-programma Pauw & Witteman.

De Leeuw gelooft dat hij een kans van slagen heeft in Duitsland. "Ik denk dat ik de Duitsers wel aanspreek", zei hij. De presentator vindt het spannend om als ondernemer uit te breiden. In Groot-Brittannië is er belangstelling voor de formule van zijn show. Mocht het programma daar op de buis te komen, dan hoopt De Leeuw dat de Ierse acteur, komiek en tv-presentator Graham Norton de show gaat presenteren.

De Leeuw heeft samen met Joop van den Ende het tv-productiehuis E.V.A. Media opgericht. Daphne Bunskoek staat al op de loonlijst van het bedrijf, dat tv-programma's ontwikkelt voor onder anderen Caroline Tensen, Patty Brard en Wendy van Dijk. Ook wordt gewerkt aan een opvolger van het programma Glamourland van Gert-Jan Dröge.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen