Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul Verhoeven werkt aan film over Jeanne d'Arc

Shownieuws

Paul Verhoeven wil het levensverhaal van de heilige Jeanne d'Arc verfilmen. "Die vond ik altijd wat truttig, maar nu niet meer", zegt hij in de Volkskrant.

Paul Verhoeven wil het levensverhaal van de Franse heilige Jeanne d'Arc verfilmen. Toen hij enkele jaren geleden een biografie van haar las, raakte hij gefascineerd door de middeleeuwse verzetsheldin. "Die vond ik altijd wat truttig, maar nu niet meer", vertelt de regisseur vrijdag in de Volkskrant.

De 70-jarige cineast presenteerde deze week zijn boek 'Jezus van Nazaret', waarvoor hij jarenlang met zijn neus in de boeken zat. Zijn fascinatie voor de profeet begon met een verlangen om diens leven te verfilmen, een plan dat Verhoeven inmiddels heeft laten vliegen. "Hoe meer ik me erin verdiep, hoe vaker ik denk: al dat zwoegen op Jezus was een goede voorbereiding voor een film over Jeanne d'Arc."

Of zijn nieuwste project ooit het witte doek zal halen, blijft een verrassing. "Misschien is het ook een bevlieging, het opvullen van een gat", stelt hij. "Dat kan ik nog niet beoordelen. Voorlopig houdt het me erg bezig."

Verhoeven hoeft de komende tijd niet stil te zitten. Hij heeft de draad opgepakt van het filmproject 'Joanna's passions', dat in de jaren zeventig in gang werd gezet. De film speelt in het München van de jaren twintig, tijdens de opkomst van Hitler. Onlangs werd bekend dat de filmmaker in gesprek is over een nieuwe erotische thriller. Ook werkt hij aan een vervolg op 'The Thomas Crown affair', met opnieuw Pierce Brosnan in de hoofdrol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen