Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Einde verhaal voor dancefeest Sensation Black

Shownieuws

Duncan Stutterheim wil zich volledig gaan richten op Sensation White. Het donkere broertje van het feest, Sensation Black, komt te vervallen.

Dancefeest Sensation heeft de afgelopen jaren wereldwijd voet aan de grond gekregen. Oprichter Duncan Stutterheim wil zich volledig gaan richten op Sensation White. Het donkere broertje van het feest, Sensation Black, komt te vervallen.

Stutterheim kan zich niet meer vinden in het concept van Black, dat in juli nog plaatsvond in de Amsterdam Arena. "Destijds stonden we er met z'n allen achter, maar ik wil die zwarte formule zeker niet in de wereld doorzetten", zegt hij in het nieuwste nummer van muziekblad Stream, dat vanaf vrijdag in de winkel ligt.

Black werd getypeerd door de donkerdere muziek die werd gedraaid, waaronder zogenoemde hardstyle en hardcore. Op White kunnen danceliefhebbers luisteren naar onder meer trance. In het buitenland werd van meet af aan alleen de 'witte' editie van Sensation georganiseerd.

Sensation White wordt volgend jaar uitgebreid van acht naar eenentwintig landen, zo werd onlangs bekend. In Polen, Hongarije en Rusland werd het feest al georganiseerd. Vanaf volgend jaar vindt het evenement ook plaats in onder meer Brazilië, Argentinië en Turkije.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen