Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gratis Appelpop blijft beginselen trouw

Shownieuws

Met 26 acts, waaronder Bløf en Kane, presenteert Appelpop een indrukwekkende line-up. Ondanks de grote namen wil de organisatie geen entreegeld vragen.

Met 26 acts, waaronder Bløf en Kane, presenteert Appelpop dit jaar een indrukwekkende line-up. Ook is het de festivalorganisatie gelukt om Krezip, Kraak & Smaak en Guus Meeuwis te strikken voor het evenement, dat op vrijdag en zaterdag plaatsvindt in Tiel. Ondanks de vele grote namen denkt de organisatie er niet aan om entreegeld te vragen. "Het blijft gratis, dat is juist de kracht van Appelpop", stelt een woordvoerder.

De grote groep vrijwilligers die zich gedurende het hele jaar inzet voor het festival, is volgens de woordvoerder de sleutel tot het succes. "Iedereen die meewerkt, doet dat vrijwillig, van het bestuur tot het barpersoneel", legt hij uit. Gedurende het festival, dat vrijdagavond van start gaat met een optreden van Ellen ten Damme, zijn op het terrein zo'n vierhonderd vrijwilligers actief. Bij de op- en afbouw zijn nog eens vijftig tot zeventig medewerkers betrokken.

Naast de vele grote bands, waaronder ook Pete Philly & Perquisite, Within Temptation en The Opposites, is er op het festival plaats voor minder bekende artiesten. "We hebben bijvoorbeeld The Bosshoss geboekt. Die band is groot in Duitsland, maar hier nog niet doorgebroken", vertelt de woordvoerder. Bovendien is een van de drie podia gereserveerd voor regionaal talent. Onder meer de Gelderse bands Fox, Anavarin en The Q presenteren zich op die manier aan een groot publiek.

Appelpop vindt dit jaar voor de zeventiende keer plaats. De vorige editie werd door naar schatting 130 duizend festivalgangers bezocht. Toen stonden Di-rect, Racoon, Postman en Ilse DeLange op het podium.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen