Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nicole Kidman boven aan lijst te dure sterren

Shownieuws

Nicole Kidman staat boven aan de lijst van sterren die te veel betaald krijgen. Haar films brachten een dollar op voor iedere dollar die Kidman ontving.

Nicole Kidman staat boven aan de lijst van Hollywoodsterren die te veel betaald krijgen voor een filmrol. Films waarin de Australische actrice een hoofdrol speelt, brengen gemiddeld een dollar op voor elke dollar die Kidman betaald kreeg voor haar rol. Dat heeft het Amerikaanse zakenblad Forbes berekend.

'The invasion', een remake van de klassieker 'Invasion of the body snatchers' uit 1956, verloor bijna 2,70 dollar voor elke dollar die Kidman betaald kreeg. De rossige actrice kreeg naar verluidt zeventien miljoen dollar voor haar hoofdrol in de film.

Forbes stelde de ranglijst samen door het salaris van de acteurs over hun laatste drie films te vergelijken met de totale opbrengsten van de films. Vorig jaar zorgde Kidman nog voor bijna acht dollar in het laatje van de filmbonzen voor elke dollar die ze betaald kreeg.

Tweede op de lijst is actrice Jennifer Garner. Haar films, waaronder 'The kingdom' en 'Catch and release', brachten 3,60 dollar op voor elke dollar die de zwangere vrouw van Ben Affleck op haar rekening kreeg gestort.

Tom Cruise staat op nummer drie. Zijn films brachten bijna vier dollar op voor elke dollar die de Hollywoodster op zijn bankrekening kreeg bijgeschreven. Zijn hoge positie heeft Cruise vooral te 'danken' aan de film 'Lions for lambs', die flopte.

Andere sterren in het overzicht zijn onder anderen Cameron Diaz, Jim Carrey, Nicolas Cage en Drew Barrymore. Vorig jaar voerde Russell Crowe de lijst aan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen