Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers in cabrio doen boer in berm belanden

Shownieuws

De Beau Monde Rally verbaasde een langsrijdende boer zo dat hij zijn tractor in de berm reed. Dertig bekende vrouwen in cabrio raceten woensdag tegen elkaar.

Bewoners van de Gelderse Vallei hebben woensdag hun ogen uitgekeken. Dertig bekende vrouwen crosten in cabrio's door de omgeving voor de jaarlijkse Beau Monde Rally. "Op een gegeven moment reden we op een landweggetje waar ook een boerenjongen op zijn tractor reed", vertelt presentatrice Fabiënne de Vries lachend."En toen wij met drie of vier cabrio's langs hem reden zat hij zo te kijken dat hij met zijn tractor de berm in reed."

Televisiepersoonlijkheid Kelly van der Veer denkt dat de deelneemsters aan de rally de omgeving flink hebben vermaakt. "Die boeren hebben de dag van hun leven gehad met ons. Ze wilden ons ook heel graag vertellen waar we heen moesten." Beeldhouwster Judith Wiersema en actrice Maria Kooistra hadden wel wat communicatieproblemen onderweg. "Ze spreken hier wel een beetje een andere taal, het is toch een soort buitenland", lacht Judith. "Een man ging haar vijftien minuten lang uitleggen dat onze kaart niet klopte", verduidelijkt Maria.

Modeontwerpster Judith Osborn vat de dag samen als 'een hysterische dag met allemaal stadse meisjes die worden losgelaten op het platteland'. Het is gewoon te hysterisch voor woorden, het gaat echt nergens over. Het is een soort schoolreisje onderling. Ik vind het echt geweldig", jubelt ze. Ook Antje Monteiro vindt dat de race, waarbij de vrouwen zonder naviegatiesysteem hun weg moesten vinden, 'een heel hoog hysterisch gehalte' heeft. "We hebben ontzettend veel gelachen", zegt ze.

Niet iedereen bracht de dag echter alleen maar lachend door. "We hebben eigenlijk niet zo veel gelachen in de auto, we waren denk ik te fanatiek", bekent kapster en presentatrice Mariëlle Bastiaansen. Judith Wiersema en Maria Kooistra zeggen ook voornamelijk heel fanatiek te zijn geweest. "Je denkt dat een rally gezelligheid betekent, maar het was heel serieus, heel heftig en heel fanatiek", meent Judith. "We hebben helemaal niet veel gelachen. Er was te weinig tijd om te lachen", voegt Maria toe.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door presentatrice Sandra Reemer en haar vriendin Inge Peters. Ook zij waren nogal fanatiek. "Ik schrok van mijn eigen fanatisme", vertelt Reemer. "Ik had nog iets lacherigs voordat we begonnen. Maar toen we eenmaal bezig waren, werden we ontzettend fanatiek. We hebben absoluut veel gelachen in de auto, maar ook best wel wat gevloekt af en toe."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen