Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aanklachten tegen 'Borat' verworpen

Shownieuws

Een rechter heeft twee aanklachten tegen de makers van de 'Borat'-film verworpen. Ze waren aangeklaagd door mensen die tegen hun zin in de film figureren.

(Novum/AP) - De makers van 'Borat: Cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazachstan' gaan vrijuit in twee rechtszaken over een vermeende schending van de burgerrechten. Een rijinstructeur en twee etiquetteleraren hadden de filmmakers aangeklaagd omdat ze onvrijwillig een rol zouden hebben gespeeld in de komedie uit 2006.

Volgens de rechter is echter bewezen dat alle klagers geld hebben geaccepteerd voor hun aandeel in de film. Bovendien hebben ze een overeenkomst getekend waarin ze toestemming gaven voor het gebruik van de beelden.

In de film maakt komiek Sacha Baron Cohen als de Kazachstaanse journalist Borat een roadtrip door de Verenigde Staten. De film riep veel weerstand op omdat zowel Kazachstanen als Amerikanen belachelijk worden gemaakt. Vermoedelijk juist daarom werd de pseudodocumentaire een hit. De film leverde Cohen een Golden Globe op voor zijn acteerprestaties.

De rijinstructeur en etiquetteleraren zijn niet de enigen die niet blij waren met hun aandeel in de film. Een zakenman uit New York kreeg eerder al ongelijk van de rechter in een vergelijkbare zaak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen