Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kanye West en Stevie Wonder op Obama-album

Shownieuws

De presidentiële campagne van Barack Obama heeft zijn eigen soundtrack. Op het verzamelalbum staan nummers van onder anderen Kanye West en Stevie Wonder.

(Novum/AP) - De presidentiële campagne van Barack Obama, die veel artiesten inspireerde tot nieuwe nummers, heeft nu zijn eigen soundtrack. Via de website van de Democratische presidentskandidaat is een verzamelalbum te koop met daarop nummers van onder anderen Kanye West en Stevie Wonder. De opbrengst van de cd komt ten goede aan de campagne.

Op 'Yes we can: voices of grassroots movement' staan voornamelijk al bestaande nummers zoals 'Eternity' van Lionel Richie en 'Waiting on the world to change' van John Mayer. Maar de plaat bevat ook enkele door Obama geïnspireerde nummers zoals 'Pride in the name of love' van John Legend en 'Promised land' van Malik Yusef, Kanye West en Adam Levine.

Het album is één van de vele muzikale initiatieven rondom de presidentiële campagne van Obama. Zo maakte Black Eyed Peas-zanger Will.i.am eerder dit jaar twee nummers geïnspireerd door speeches van Obama. Talloze sterren, zoals Scarlett Johanssen, Jessica Alba, Kate Walsh en Macy Gray, waren te zien in de videoclips van 'Yes we can' en 'We are the ones'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen