Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Entre les murs' is Franse Oscarinzending

Shownieuws

De film 'Entre les murs' is gekozen als Franse inzending voor de Oscars. De film werd in mei op het filmfestival van Cannes bekroond met de Gouden Palm.

De film 'Entre les murs' is gekozen als Franse inzending voor de Oscars. Dat heeft het filminstituut Centre National de la Cinématographie vrijdag bekendgemaakt, zo melden verscheidene Franse media. De veelgeprezen film draait om een schoolklas in een multiculturele wijk in Parijs.

Hoewel de film al in mei werd bekroond met de Gouden Palm, de belangrijkste prijs van het filmfestival van Cannes, draait hij pas vanaf woensdag in de Franse bioscopen. 'Entre les murs' opent vrijdag de 46e editie van het filmfestival van New York. In Nederland gaat de film, die werd geregisseerd door Laurent Cantet, op 27 november in première.

Eerder deze week werd bekend dat 'Der Baader Meinhof Komplex' van regisseur Uli Edel de Duitse inzending is voor de Amerikaanse Academy Awards. Nederland probeert het dit jaar met de film 'Dunya & Desie' van Dana Nechushtan. Uit alle inzendingen worden door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisator van de Oscars, vijf genomineerden gekozen.

Op 22 januari wordt duidelijk welke films meedingen naar de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. De gouden beeldjes worden precies een maand later uitgereikt tijdens een ceremonie in Los Angeles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen