Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marco Borsato 'wast' ziel van kindsoldaat

Shownieuws

Op 'Wit licht' staan liedjes over liefde, verdriet en eenzaamheid. Maar Marco Borsato opent de plaat met het nummer 'Was mij', dat draait om een kindsoldaat.

Op zijn nieuwste album 'Wit licht' staan liedjes over liefde, verdriet en eenzaamheid. Maar Marco Borsato opent de plaat met de powerballad 'Was mij', die draait om een kindsoldaat. "Er zit een klein en donker kind met zijn voeten in het zand. Het vuur ligt aan zijn zij en het bloed zit aan zijn hand", zingt Borsato in de dramatische ontknoping van het lied. "Het gaat over het schoonspoelen van de ziel", vertelt de zanger.

Dat schoonspoelen van kinderzieltjes is iets waar Borsato zich als ambassadeur van stichting War Child al jaren voor inzet. 'Wit licht' is net als de gelijknamige film, die eind dit jaar in première gaat, niet los te zien van die missie. "Ik weet veel over kindsoldaten. Dat is zeker een motivatie geweest om de film en het album te maken", legt hij uit.

De 41-jarige zanger hoopt met zijn werk iets meer begrip te kweken voor minderbedeelde Afrikanen. "Mensen op het Afrikaanse continent hebben net zoveel pijn en verdriet als wij in het Westen", zegt hij. Zijn inzet ziet hij dan ook niet als de spreekwoordelijke druppel op een gloeiende plaat. "Doordat ik tijdens mijn concerten in het Gelredome aandacht heb gevraagd voor War Child, zijn er veertigduizend kinderen meer geholpen."

Een eigen stichting, zoals sterren als Angelina Jolie en Oprah Winfrey die hebben, ziet Borsato vooralsnog niet zitten. "Ik kan mijn ei prima kwijt bij War Child", vindt hij. "Ik spreek die kinderen, ik ga minstens één keer per jaar naar een van de projecten. Ik zie dat het helpt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen