Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hitte speelt 3js parten tijdens opnamen in Spanje

Shownieuws

De 3js hebben flink afgezien tijdens de opnamen van de clip bij de nieuwe single 'Hou van mij'. Tijdens de opnamen in Spanje was het meer dan 40 graden.

De 3js hebben flink afgezien tijdens de opnamen van de clip bij de nieuwe single 'Hou van mij'. Dat vertellen de Volendamse muzikanten aan Novum Nieuws. Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte reisden voor de opnamen af naar de Sierra Nevada in Zuid-Spanje waar het meer dan 40 graden was.

"Het was afzien in de hitte", vertelt Jaap Kwakman. "Het was verschrikkelijk warm en aangezien we niet in zwembroek die clip in konden, hadden we flink wat kleding aan. Op momenten dat de camera aanstond werd er even doorgebeten, maar als de camera's uitgingen moesten er echt wat kleren uit, want het was niet te houden."

De sfeer in de woestijnachtige omgeving van de Sierra Nevada woog volgens Jaap de Witte echter ruim op tegen het afzien in de warmte. "Het landschap, de warmte, die goed zichtbaar is door de totale sfeer, en het licht voegen heel veel toe. Het liedje is nogal dramatisch en dat is mooi in combinatie met dat soort beelden."

De opnamen stonden in schril contrast met die voor de video van 'Watermensen', de eerste single van de 3js, begin vorig jaar. "Die is namelijk opgenomen op Schiermonnikoog. En dat was in de eerste week van januari en daar stonden we dan weer zonder jasje aan op het strand bij 0 graden. Dus daar was het ook niet langer dan vijf minuten uit te houden", lacht Jan Dulles. "We hopen dat er een keer komt dat alle omstandigheden gewoon lekker zijn."

De warmte tijdens de opnamen was niet het enige dat de artiesten nog wel even zal bijblijven. Gitarist Kwakman vertelt dat de bijzondere Gretsch-gitaar die hij speciaal voor de clip had meegenomen naar Spanje bij aankomst een gebroken hals bleek te hebben. Tijdens de opnamen speelde hij daarom op het kapotte instrument dat met tape provisorisch aan elkaar was gezet. "Als je gitarist bent en je kunt op een gitaar spelen die doormidden ligt of op eentje die als noodoplossing gekocht is voor twintig euro, dan kies je toch voor die gitaar die doormidden ligt." De opnamen met de gitaar hebben echter niet de uiteindelijke versie van de clip gehaald.

'Hou van mij' is sinds donderdag verkrijgbaar. Het nieuwe album van de 3js, 'De kamers van m'n hart', ligt vanaf 10 oktober in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen